Hlavní obsah

Kde se umýt? V komunálních bytech zavřeli kvůli epidemii společné koupelny

Svět bez obalu: V komunálních bytech zavřeli kvůli epidemii společné koupelny. Lidé se tam nemají kde umýt.Video: Milan Šíma

 

Reklama

Obyvatelé zchátralých komunálních bytů v ruském Petrohradě, které byly postaveny ještě v sovětských dobách, jsou nuceni zůstávat doma. V nevyhovujících bytech a bez možnosti se vykoupat.

Článek

V úvodním videu se můžete podívat na situaci obyvatel komunálních bytů v Petrohradě. Vzhledem ke karanténě se musí držet doma. Ale nemají možnost se vykoupat, protože jejich společné koupelny byly kvůli pandemii uzavřeny.

Natálii je 70 let a platí pro ni zákaz vycházení. „Umyla jsem si dnes ráno obličej v umyvadle v kuchyni. Myjeme se ručníkem namočeným v horké vodě. Co jiného můžeme dělat? Je 21. století a my žijeme v domě, kde není možné se vykoupat - jako kdyby to bylo někde v Africe,“ stýská si Natálie.

Dům, ve kterém bydlí, je už tak zchátralý, že se v něm nedají provádět žádné instalatérské práce. A i její sousedé mají stejný problém.

„Normálně jsme se chodili mýt do společné koupelny, ale ty jsou tady teď všechny zavřené, takže se nemáme kde koupat. Používáme proto umyvadlo a tak podobně,“ potvrzuje další obyvatelka domu.

Většina komunálních bytů byla postavena ještě v 19. století a pak v éře Sovětského svazu rekonstruována. Od té doby se toho tady moc nezměnilo.

Reklama

Související témata:

Doporučované