Hlavní obsah

Kde začínal michelinský šéfkuchař? Roman Paulus ukáže, kde prožil učednická léta

Pozvánka ke sledování pořadu Moje místa: Šéfkuchař Roman Paulus vzal kamery Seznamu na místa, která pro něj byla v životě klíčová.Video: Pavol Martaus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Televize Seznam uvede dnes, tedy ve středu 11. září, od 21 hodin premiéru nového dílu pořadu Moje místa. Známý šéfkuchař vzal kamery Seznamu do míst, která byla v jeho životě klíčová.

Článek

Už jako kluk věděl, že chce vařit v zahraničí. Když se rozdělovaly stáže pro učedníky, nezbylo na něj místo. Nakonec vyjel do Rakouska jako náhradník. Vařil v kuchyni pětihvězdičkového hotelu v Dürsteinu, ale bydlel v bývalé stáji. „Přesun od maminky do stáje byl šok, ale dneska na to vzpomínám rád,“ směje se.

Splnil si sen: je šéfkuchařem v pražském Alcronu. Restaurace, kam chodila prvorepubliková smetánka a na kterou odkazuje film Pelíšky.

Kdo do ní chodí dnes? A necítí se „běžní návštěvníci“ v restauraci pětihvězdičkového hotelu nesví, jestli nepoužijí špatnou vidličku? Zjistíte v úvodní videopozvánce, která navíc nabízí i tip z šéfkuchařovy bylinkové zahrádky: jak zpracovat a uchovat bazalku.

Pořad Moje místa Televize Seznam v novém vysílacím čase: Ve středu ve 21 hodin. Premiéra pořadu s Romanem Paulusem je dnes ve 21 hodin. Následovat budou Intimní zpovědi.

Starší vydání pořadu najdete na portálu www.televizeseznam.cz

Reklama

Související témata:

Doporučované