Hlavní obsah

Kdo bude chytat proti Anglii? Šilhavý to prozradil v přenosu TV Seznam už v únoru

Pozici brankářské jedničky v zápase s Anglií a Brazílií vyřešilo zranění Vaclíka v zápase se Slavií.Video: Daniel Andrisák, Seznam Zprávy, DIGI Sport

 

Reklama

Víme, kdo bude chytat proti Anglii. V přímém přenosu Televize Seznam na to už v únoru odpověděl trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý. Hlavní slovo v rozhodování měla nepříjemná událost.

Článek

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý se v polovině února v Televizi Seznam nechal slyšet, že v souboji s Anglií se do branky postaví buď Tomáš Vaclík, nebo Jiří Pavlenka. No a po zranění prvního jmenovaného je jasné, že českou branku bude ve Wembley hájit gólman bundesligového Werderu Brémy.

Jiřího Pavlenku čeká těžká zkouška. Český reprezentační brankář bude v zápase s Anglií a Brazílií čelit takovým esům, jako jsou Harry Kane, Marcus Rashford nebo Roberto Firmino. Na kvalitní soupeře je šestadvacetiletý brankář ale z německé Bundesligy zvyklý. Letos v lize odchytal dvacet šest zápasů a svůj tým vynesl kvalitními zákroky až na současnou osmou pozici.

Pavlenka s reprezentačním trenérem Jaroslavem Šilhavým pracoval už ve svém předchozím angažmá v pražské Slavii. A právě tato spolupráce vynesla bývalému brankáři ostravského Baníku vysněné angažmá v Bundeslize.

To, že má Pavlenka dostatečnou kvalitu na Bundesligu, ukázal už v první sezoně, kdy odchytal všech 34 zápasů a stal se jedničkou svého týmu. Jestli ale Jiří Pavlenka zvládne i těžký úvodní zápas v kvalifikaci o EURO 2020, si budeme muset počkat do pátku 22. března.

Reklama

Doporučované