Hlavní obsah

Kdo do čela EK? Sbírka pro kapitánku a jak se hasí v 36 °C

Polední zprávy 1. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Polední zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

00:45 Hledají se šéfové evropských institucí

Hodiny jednání bez výsledku – prezidenti a premiéři zemí osmadvacítky stále nemají jasno, kdo by měl po květnových volbách obsadit klíčové funkce ve vedení Evropské unie. Summit, na kterém se o obsazení čelních postů mělo rozhodnout, přitom začal už včera. Kvůli vleklým sporům se ale protáhl a těsně před půlnocí byl rozpuštěn. Ráno však lídři jednání obnovili a situaci teď sleduje naše zahraniční redaktorka Eliška Kolomazníková.

04:12 Výstřel u insolvenčního zásahu v Heavy Machinery

04:46 Nejteplejší den v pražském Klementinu za 244 let

05:22 Sbírka na kapitánku lodi zachraňující uprchlíky

06:45 Na Kypr zřejmě dopadla raketa mířená na Sýrii

07:07 Další divoké protesty v Hongkongu

08:09 Jak se hasí v 36 °C

V Praze 8 večer hořel sklad pneumatik. Černý hustý kouř byl vidět z několika kilometrů. Hasiči proto na místo přivolali chemiky, kteří měřili koncentraci škodlivin ve vzduchu. Také doporučovali lidem z okolí, aby nevětrali. Oheň se hasičům podařilo uhasit až pozdě v noci. Škoda přesáhne dva miliony korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé hledají. Ve spojení jsme teď s velitelem směny B pražských hasičů Josefem Křenem, který zásahu velel.

11:36 Nejvýraznější český film ve Varech

Nejvýraznější český film na karlovarském filmovém festivalu. Tak se mluví o snímku Staříci tvůrčího dua Martin Duška a Ondřeje Provazníka. Příběh je inspirovaný reálnými osudy, a to hlavně osudy komunistického soudce Karla Vaše a válečného hrdiny Pravomila Raichla. Podle tvůrců dnes politici zločiny komunismu relativizují.

Reklama

Doporučované