Hlavní obsah

Kdo je první dámou USA? Slovní přestřelka Melanie a Trumpovy exmanželky Ivany zaplavila internet

Bývalá a současná manželka Donalda Trumpa se dohadují, kdo je vlastně první dámou USAVideo: Reuters

 

Reklama

Ivana Trumpová v televizi propagovala svou novou knihu a svým vtipem se dotkla Trumpovy ženy Melanie.

Článek

První manželka Donalda Trumpa, československá rodačka Ivana Trumpová popudila prezidentovu současnou manželku Melanii. V pořadu Dobré ráno, Ameriko se totiž v žertu označila za první dámu, protože je Trumpovou první ženou.

„Mám přímou telefonní linku do Bílého domu, ale nebudu mu volat, protože je tam Melania. Nechci způsobit jakoukoliv žárlivost nebo něco podobného, protože jsem v podstatě první Trumpova žena. Jsem první dáma, ano?” řekla se smíchem.

Současná Trumpova žena Melania však vtip neocenila. Vzkázala přes svou mluvčí Stephanii Grishamovou, že je rolí první dámy Spojených států poctěna a že plánuje své pozice využít k pomoci dětem a ne k prodeji knih. Nadnesené vyjádření Ivany je podle ní neopodstatněné a jedná se pouze o snahu upoutat u veřejnosti na sebe pozornost. Takové jednání považuje dokonce za prospěchářské.

V televizním pořadu Trumpová propagovala svou knihu Raising Trump, která vyjde v úterý. Popisuje v ní výchovu dětí, které má s Trumpem - Donalda mladšího, Erica a Ivanku. Zmiňuje se také o svém dětství v Československu, útěku před komunistickým režimem, přesunutí do New Yorku a podnikatelském úspěchu.

Výměny názorů na to, kdo je první dámou USA, si všimla světová média. I na sociálních sítích lidé o vztahu dvou partnerek Donalda Trumpa vtipkují.

Donalda Trumpa si Ivana, rozená Zelníčková, vzala v roce 1977. Jejich manželství trvalo několik let a v 90. letech se rozvedli kvůli jeho aféře s druhou manželkou Marlou Maplesovou.

Reklama

Doporučované