Hlavní obsah

Kdo ještě dosáhne na hypotéku? Mladí to nebudou

S redaktorem Alešem Černým o státních půjčkách na bydlení a přehřátém trhu s nemovitostmi.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké jsou podmínky nové státní půjčky? Je to marketing, nebo opravdová pomoc mladým?

Článek

Česká národní banka má obavy z přehřátí realitního trhu, a tak se už několik let snaží regulovat poskytování hypoték. Tedy to, jak velkou částku si můžete vypůjčit s ohledem na to, jaký si kupujete byt a jaké máte příjmy.

Podle posledních statistik se to daří a nových hypoték ubylo, na druhé straně je však zejména pro mladé rodiny vlastní bydlení méně dostupné.

Krátce po poslední oznámené regulaci vyhlásil premiér Babiš protiútok - Státní fond rozvoje bydlení nabídne novou půjčku s nízkým úrokem, díky níž má prý být koupě bytů dostupnější.

Jaké jsou podmínky nové státní půjčky? Jde o marketingový tah vlády, nebo o opravdovou pomoc mladým? Jaké možnosti mají mladé páry, pokud chtějí bydlet? A proč jsou byty v Česku tak nedostupné? I na to se reportéra Aleše Černého ptala novinářka Sabina Slonková.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: O hypotékách, kauze Bulovka i vlastní minulosti. Sabina Slonková zpovídá redaktory Aleše Černého, Vojtěcha Blažka a Filipa Horkého. Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované