Hlavní obsah

Kdo nahradil známé tváře z plakátů?

Reportéři Seznamu: Rozhovor Sabiny Slonkové s reportéry Radkem Nohlem a Petrem Švihelem o tvářích letošních voleb.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Plakátové tváře jsou fuč. Vládní hnutí ANO se v letošních komunálních volbách už nemůže chlubit respektovanými osobnostmi, které projekt Andreje Babiše svým jménem zaštítily. Vystřídali je lidé, které často ani v jejich mateřských organizacích neznají.

Článek

Jednou z takových osobností je třeba Dita Protopopová. Lékařka, která byla až dosud řadovou členkou hnutí ANO na Praze 8. I pro některé zastupitele hnutí je prakticky neznámá.

Doktorka Protopopová se však angažovala v kauze Čapí hnízdo, a to ve stíhání Babišova obviněného syna. Je totiž autorkou jednoho z posudků, kterým byla doložena stížnost Babiše juniora proti stíhání. „Její posudek hrál důležitou roli. Prošetřovala zdravotní stav Andreje Babiše mladšího a na základě jejího posudku Babiš žádal, aby bylo stíhání zastaveno s ohledem na zdravotní stav,“ připomíná reportér Seznamu Radek Nohl.

Protopopová je nyní lídryní kandidátky ANO na Praze 8. Pokud tu tedy ANO volby stejně jako před čtyřmi roky vyhraje, může se tak stát starostkou.

Jaké další nečekané tváře v letošních říjnových volbách kandidují? A jaká kuriózní jména mezi nimi najdete? I o tom si reportérka Sabina Slonková povídala s redaktory Seznamu Radkem Nohlem a Petrem Švihelem. Podrobnosti v úvodním videu.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé druhé pondělí od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu (celý pořad): O rozvodové bitvě Petry a Jiřího Paroubkových. O tvářích letošních voleb. A o aféře Dieselgate.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované