Hlavní obsah

Kdo nejlépe obléká letušky a stevardy? V boji o módní nebe hrají prim luxusní značky

Kdo je králem módního nebe? A jak šel čas s letuškami ČSA.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Aerolinky mění oblečení personálu zhruba jednou za dekádu. Jak se měnily uniformy ČSA, se podívejte ve videu.

Článek

Letecký byznys možná víc než jiný miluje žebříčky. A aerolinky tak můžete porovnávat mnoha způsoby. Třeba podle kvality. Žebříček pro tento rok, který se sestavuje na základě hodnocení více než 20 milionů cestovatelů, vedou tak trochu tradičně Singapore Airlines. Nebo podle velikosti. Ta se dá měřit ovšem také různě. Takže podle tržeb vede německá Lufthansa s více než 42 miliardami dolarů.

Je ale jeden žebříček, který sází na estetiku. A padají v něm velká jména jiného byznysu – toho módního. Takže, kdopak má nejhezčí uniformy pro letušky?

Podle módní bible Vogue mají nejkrásnější oblečení pro personál v čínských Hainan Airlines. Modely designéra Laurence Xu, které odkazují na tradiční čínské motivy v moderním pojetí, představovali na loňském pařížském fashion weeku. Kdo se dál probojoval do módního nebe? A jak vypadaly modely, které nosily letušky ČSA v 95leté historii národního dopravce? Podívejte se nahoře ve videu.

Reportáž je součástí nového pořadu Barvy byznysu. Ekonomický magazín vysíláme z Burzovního paláce každý všední den ve 14:00 a ve 21:30 (v pátek v 18:15).

Jak nás naladit? Jednoduchý návod ZDE.

Reklama

Doporučované