Hlavní obsah

Kdo s koho: Dortmund, nebo Bayern? Rozdíl mezi rivaly je minimální, bitva o titul v Bundeslize vrcholí

Bayern Mnichov se o víkendu na chvíli na Dortmund dokonce bodově dotáhl, Borussia odpověděla a drží těsný tříbodový náskok. Podívejte se na sestřih z 23. kola německé nejvyšší soutěže.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Bundesliga slibuje napínavý souboj o ligový titul: Bayern Mnichov o víkendu na chvíli smazal náskok Borussie, ta v neděli odpověděla a dál drží těsný náskok. Podívejte se na sestřihy nejzajímavějších zápasů víkendového kola německé nejvyšší soutěže.

Článek

Semlel Borussii Dortmund tlak? Vestfálský klub prožívá mizerné období, před víkendem nevyhrál pět soutěžních zápasů v řadě, utrpěl i debakl na Tottenhamu v Lize mistrů. A mizerná série se velmi nepříjemně projevila i v tabulce Bundesligy. Luxusní náskok, který Dortmund držel od začátku sezony před svým největším rivalem, je pryč.

Bayern totiž bezezbytku trestá každé zaváhání a o víkendu Dortmund dokonce na chvíli bodově vyrovnal. A sice, když v sobotu na domácím hřišti porazil Herthu Berlín 1:0, měli oba odvěcí rivalové na kontě 51 bodů. A pod tlakem před nedělní dohrávkou byl rázem trápící se Dortmund.

TOP Fotbal: Podívejte se i na sestřihy z dalších evropských lig

„Důležité je pořád věřit, i když je to někdy těžké. Do druhé poloviny sezony jsme šli s tím, že vyhrajeme všechny zápasy. A teď to vidíte, už jsme Dortmundu blízko. Dokonce teď záleží na tom, jak bude hrát v neděli. Náš cíl se nemění: Chceme dál vyhrávat všechny zápasy a na konci se uvidí,“ prohlásil útočník Bayernu Serge Gnabry.

Jeho tým totiž ještě před Vánocemi ztrácel na vedoucí Dortmund devět bodů.

Fotbalové přenosy v TV Seznam

Pozor: mimořádně už dnes, ve středu 27. února, vysíláme od 20:30 zápas Manchester City – West Ham United.

Sledujte přímý přenos z Premier League s hostem, brankářem Radkem Černým, komentátorem Jiřím Hoškem a experty Jaromírem Bosákem a Luďkem Mádlem. Moderátorem ve studiu bude Jindřich Šídlo.

Teď je však souboj o titul znovu otevřený a fanouškům Borussie se v neděli muselo ulevit. Jejich tým totiž dokázal porazit Leverkusen doma 3:2. „Nemohli jsme koukat na Bayern, ale museli jsme vyhrát. Hlavně proto, že jsme poslední tři zápasy v lize nesehráli dobře a remizovali,“ ulevil si Manuel Akanji z Dortmundu.

Do konce Bundesligy zbývá jedenáct kol, diváci se těší na obrovské drama. A již teď vyhlížejí datum 6. dubna. To se v Allianz Areně oba týmy postaví v přímé bitvě o titul proti sobě.

Sestřih nejlepších víkendových zápasů Bundesligy si můžete pustit ve videu nahoře.

Pořad TOP Fotbal se sestřihy ze zápasů nejlepších evropských lig vysílá Televize Seznam každé pondělí ve 21:00.

Reklama

Doporučované