Hlavní obsah

Kdo z velkých zvířat byznysu přispěl prezidentským kandidátům a nejlepší čas na hledání práce

Večerní zprávy, úterý 9. 1. 2018.

 

Reklama

Večerní zprávy, úterý 9. ledna 2018.

Článek

České byznysmeny nejvíc ze všech prezidentských kandidátů zaujali Mirek Topolánek a Jiří Drahoš. Kdo a kolik jim přispěl na kampaň? Vše zmapoval a spočítal Aleš Černý.

Zatímco v Česku panují jarní teploty, v Itálii mají problém se sněhem. Italské alpské středisko Sestrier zavalila lavina. Pod sněhem zůstaly celé apartmány místní rezidence. Nikdo z devětadvaceti osob, které se nacházely v budově, naštěstí nebyl zraněný. Na to, jak předejít střetu s lavinou, jsme se zeptali lavinového experta Roberta Dlouhého. Poradil nám také s tím, co má člověk dělat, když už ho lavina zavalí. V takové situaci je prý důležité zachovat chladnou hlavu.

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a první místopředseda Jaroslav Faltýnek dostali možnost vyjádřit se před poslanci k případu Čapí hnízdo, a to příští týden v úterý. Rozhodl o tom dnes mandátový a imunitní výbor, který přerušil debatu o jejich vydání k trestnímu stíhání. Některé strany chtějí kvůli kauze posunout vyslovení důvěry Babišově vládě. Ve Sněmovně natáčela Pavlína Kosová.

V Česku je stále rekordně nízká nezaměstnanost. Aktuální míra nezaměstnanosti je 3,8 procenta, i když meziměsíčně mírně vzrostla. Jde ale o sezonní trend. Podle odborníků je nejlepší čas na hledání práce.

To a další události ve Večerních zprávách, dívejte se.

Reklama

Doporučované