Hlavní obsah

Kdo zabil bratra Kim Čong-una? Policisté dopadli podezřelou

Policie zadržela ženu podezřelou z vraždy Kim Čong-nama. Zachytila ji bezpečnostní kameraVideo: Jaroslav Brousil

 

Reklama

Malajsijská policie stále pátrá i po dalších podezřelých. Útoku se měla dopustit minimálně ještě jedna žena.

Článek

Policie ve středu zadržela na malajsijském letišti v Kuala Lumpuru osmadvacetiletou Doan Thi Huong, která měla vietnamské cestovní doklady. Je podezřelá z vraždy Kim Čong-nama, nevlastního bratra severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Podezřelá byla identifikovaná na základě záběrů z bezpečnostní kamery na letišti v Kuala Lumpuru, uvedla v prohlášení malajsijská policie.

Podle jihokorejských médií jde pravděpodobně o severokorejskou agentku.

Vyšetřovatelé pátrají i po dalších podezřelých, kteří se mohli podílet na vraždě Kim Čong-nama. V hledáčku mají minimálně další ženu, která měla být viděna na letišti po boku zadržené.

Kim Čong-nam zemřel v pondělí cestou do nemocnice. O způsobu zabití vedou média spekulace. Poslední verze zmiňuje, že jedna z útočnic nastříkala Kim Čong-namovi jed přímo do obličeje. Incident se měl odehrát v letištní hale. Předchozí verze zmiňovala jako vražedný nástroj jehlu s jedem. Přesnou příčinu určí pitva.

Kim měl z malajsijského letiště odletět do Macaa, kde žil v exilu. Podle spekulací médií může být motivem vraždy strach severokorejského vůdce Kim Čong-una, že by ho nevlastní bratr mohl nahradit.

Nevlastní bratr severokorejského vůdce byl zavražděn v Kuala Lumpuru:

Reklama

Doporučované