Hlavní obsah

Jan Hamáček ve Výzvě odpovídat nebude. Kvůli nemoci

Foto: Seznam Zprávy

Hostem Výzvy měl být vicepremiér Jan Hamáček.

Reklama

aktualizováno •

Index PES znovu roste a Česko nadále zůstává na 5. stupni. Sněmovna dnes proto hlasuje o prodloužení nouzového stavu. Bude to už naposledy? Hostem Výzvy měl být vicepremiér Jan Hamáček.

Článek

Omluva čtenářům Seznam Zpráv

Avizovaná čtvrteční Výzva s ministrem vnitra a vicepremiérem Janem Hamáčkem se neuskuteční. Ministr slíbenou účast v pořadu odvolal kvůli nemoci. Podle informací jeho mluvčích zrušil program na celý den.

„Musíme pokračovat v opatřeních, která, zaplaťpánbůh, zabrala. Všichni jsme viděli, jak rychle epidemie nabrala sílu po uvolnění koncem roku. To je riziko, které si už nemůžeme dovolit,“ řekl v pondělí vicepremiér a předseda Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD).

Kromě prodloužení protiepidemických opatření čeká Česko ještě další výzva – úspěšně proočkovat obyvatelstvo. Začátek vakcinace v tuzemsku ale provázejí komplikace nejen s registrací, ale hrozí i nedostatek vakcín nebo zdravotnického materiálu v některých krajích.

Jak dlouho se Česko ještě bez nouzového stavu neobejde? A jak předseda ČSSD hodnotí očkovací strategii? Udělala vláda někde v plánování chybu? Na tyto otázky měl odpovídat Jan Hamáček, který účast v rozhovoru zrušil kvůli nemoci.

Reklama

Související témata:

Doporučované