Hlavní obsah

Když chcete vypadat jako majitel iPhonu X, ale nemáte peníze. Čínské a chorvatské klony útočí

Srovnání iPhonu X a jeho kopií.Video: Aleš Černý, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výrobci ukázali kopie nejnovějšího iPhonu X. Na odiv dávají hlavně vykrojený displej, kterému se mnozí smějí i u originálu.

Článek

Tento týden jich na výstavišti v Barceloně v rámci veletrhu Mobile World Congress bylo hned několik. Hlavně z Číny, ale třeba i z Chorvatska. Řeč je o značkách, které nepokrytě kopírují Apple a jeho iPhone X.

Z telefonu, jenž se v Česku prodává za 30 tisíc korun, přebírají hlavně vzhled v čele s vykrojeným displejem, takzvaným notchem. To se ale ne úplně daří - často je vidět, že kvůli vykrojení se některé prvky na displej nevešly celé.

Kromě toho výrobci jako iLa, Hotwav nebo Ulefone označují své modely i písmenem X - stejně jako iPhone.

Samozřejmě, že co se týče výbavy, je to mnohem horší. Všechny telefony běží na operačním systému Android, některé na starších verzích. Pomalejší a zastaralejší mají podle specifikace i procesory. Některé z nich navíc byly v Barceloně vidět, ale nedalo se na ně sáhnout či je jinak vyzkoušet.

Jinde než design, kompaktnost a výbava je ale i cena. A tentokrát ve prospěch čínských klonů či chorvatské značky Noa. Telefony stojí totiž desetkrát či aspoň pětkrát méně než základní iPhone X.

Jak šestice napodobenin nejnovějšího iPhonu vypadá, se podívejte ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované