Hlavní obsah

„Když hraješ masového vraha, tak máš být masovým vrahem? To nejde,“ říká Miroslav Donutil

Intimní zpovědi Miroslava Donutila.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

„Znám herce, kteří trpí svou postavou a nesou si ji v sobě i z divadla domů a neustále žijí v té postavě. No, nevím, lituju je, protože já dohraju tu postavu, dám si půlhodinku odpočinku a už jdu domů jako MD,“ říká Miroslav Donutil.

Článek

Do jaké míry hraje v životě herce talent napodobovat? Když točil film Román pro muže, musel lyžovat. A přestože se to nikdy neučil, najednou se ocitl nedopatřením na velmi prudké sjezdovce. Jen díky tomu, že si vzpomněl na televizní přenosy, nakonec doslova boj o život vyhrál.

„Když stojíš na tom jevišti, tak si uvědomíš, že tam šlapali všichni ti páni Marvanové, Peškové a Pivcové.“ Miroslav Donutil vzpomíná na svoje oblíbená místa.

Moje místa: Miroslav Donutil.Video: Seznam Zprávy

A jak bojoval s celoživotním handicapem, kterým byla epilepsie? „Jak se s tebou máme kamarádit, když se s námi ani neožereš?“ říkal mu kolega Josef Vinklář. I náladu a špičku se naučil hrát střízlivý. A dneska je vděčný za ta léta, která nepropil, protože si ušetřil energii, která se mu hodí teď. Málem se ale díky špatné léčbě ocitl v doživotním bezvědomí. Zachránili ho kolegové, kteří ho odvedli k jejich známé lékařce. Díky ní dnes může všechno, co 35 let nesměl.

Jak se naučil od Horníčka oklamat zkušební komisi? Proč vypustil z názvu svého pořadu „Ptejte se mě, na co chcete, já vám, na co chci, odpovím“ druhou polovinu? Jak si dobarvuje historky, které zaslechne? A jak v ministerské limuzíně pochopil, proč politici snadno podlehnou pokušení moci? Zjistíte z videa v úvodu článku.

Premiéru pořadu Intimní zpovědi vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:30, hned po Mých místech. Starší vydání pořadů si můžete pustit z archivu videoportálu www.televizeseznam.cz.

Reklama

Doporučované