Hlavní obsah

Když je náš národ v průšvihu, zjeví se vždy nějaký Masaryk nebo Havel, věří andělský multimilionář

Kdyby chtěl člověk mít všechno na světě, zůstane navždy chudý, tvrdí zakladatel Dobrého Anděla.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Někdo se bohatství nasytí rychle, jiný si musí kupovat další a další vily na Floridě, říká Petr Sýkora.

Článek

Jsem sobec, tvrdí muž, jenž prodal úspěšnou firmu a část vydělaných peněz vložil do nadace Dobrý Anděl, kterou založil a řídí na denní bázi. „V každém z nás je něco dobrého a něco zlého. A bez toho zlého bychom to dobré nepoznali,“ vypráví v novém díle pořadu Kam to bude? Petr Sýkora.

Na počátku 90. let s kamarádem Janem Černým založili firmu Papirius. S myšlenkou „dnes objednáte, zítra dodáme“ rozjeli byznys s kancelářskými potřebami, které nejdříve rozváželi po Praze osobně metrem. V polovině minulého desetiletí při prodeji do rukou amerického gigantu měl už Papirius miliardový obrat a ze zakladatelů se stali multimilionáři.

Část peněz vložili do projektu, který si manželka Petra Sýkory vyhlédla na Slovensku. Dobrý Anjel dnešního slovenského prezidenta Andreje Kisky pak Sýkoru zaujal natolik, že podnikání pověsil na hřebík a nadaci, která pomáhá rodinám onkologicky nemocných pacientů, se věnuje naplno.

„Myslíme si, že když si koupíme větší dům nebo lepší auto, tak budeme šťastnější. Ale ona je to jen iluze. V žádném předmětu, a dokonce ani člověku nejde najít trvalé štěstí,“ míní muž, který se kromě filantropie věnuje i studiu východní filozofie.

Kde se bere dobro v nás? Neschází mu podnikatelský adrenalin? Kdy mu bylo v byznyse nejhůř? A nemá pocit, že dělá práci, které se většinou věnují ženy bohatých? Podívejte se v novém díle pořadu Kam to bude? v úvodním videu.

Otevřené zpovědi úspěšných mužů a žen z českého podnikatelského světa sledujte každé druhé úterý na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Doporučované