Hlavní obsah

Když je třeba zabrat, je ženská lepší šéf, tvrdí královny českého byznysu

Letní speciál pořadu, ve kterém reportér Adam Junek vozí nejvýraznější osobnosti českého a slovenského byznysu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Chybí něco ženám v byznysu? Bezbřehé chlapské ego, říkají ty, co prorazily až na vrchol.

Článek

Běda mužům, kterým žena vládne, praví se ve Starých pověstech českých. To už dnes neplatí a úspěšných podnikatelek a manažerek má Česko požehnaně. Bylo pro ně ale těžší dostat se na vrchol? A jakými trpí samy předsudky? I na to došlo při jízdách s nejvýznačnějšími ženami českého byznysu v pořadu Kam to bude?.

„Já bych to lidem nezazlívala, že mají předsudky. Oni vycházejí ze své zkušenosti a ze statistiky. A tak je pro ně občas překvapení, že ženská řídí technologickou firmu,“ říká třeba jedna z nejúspěšnějších českých manažerek Senta Čermáková.

Ostatně dámy samy se přiznaly, že sem tam podléhají předsudkům. „Pozval mě na večeři, tak jsem si myslela, že má zájem o něco jiného než jen mi nabídnout práci,“ říká s úsměvem Karolína Topolová o nabídce, díky níž dnes řídí AAA Auto.

A proč jsou podle nich ženy lepší manažeři v krizových situacích? Prozradí v novém díle Kam to bude? věnovaném ženám například zakladatelka miliardového koupelnového impéria SIKO Jaroslava Valová, správkyně rodinného majetku Michaela Bakala nebo členka představenstva polostátního energetického gigantu ČEZ Michaela Chaloupková.

Nový díl pořadu Kam to bude?, v němž Adam Junek zpovídá v netradičním formátu kapitány a kapitánky českého byznysu, sledujte každý druhý čtvrtek na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované