Hlavní obsah

Když nemůže vystupovat naživo, chystá herec Vitázek nové CD

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnský herec a muzikant Dušan Vitázek vyměnil jeviště za nahrávací studio. Stopka pro živou kulturu uspíšila zrod nového alba nazvaného Letím. Mělo by být hotové za pár měsíců.

Článek

Jako první uslyší nahrávku fanoušci, kteří vznik desky podpoří na serveru komunitního financování HitHit.cz.

„Zavřít se do studia je teď jediná legální možnost, jak se věnovat hudbě a zároveň dát práci lidem z naší branže. A že jich není málo,“ uvedl Vitázek. Jeho hlavní doménou je herectví. Je dvojnásobným držitelem herecké Thálie a jednou z výrazných tváří souboru Městského divadla Brno. Zároveň se věnuje hudbě.

Na novém albu bude dvanáct písní, se kterými Vitázek, dokud to šlo, koncertoval po Česku a Slovensku. „Československé“ bude i příští album čerstvého čtyřicátníka, který se narodil na Slovensku a od studií žije v Brně. Žánrově se na novém albu mísí baladický blues rock a indie folk.

„Mohli bychom teď dělat něco jiného a hudbu nechat být. Ostatně hodně z mých kolegů už to udělalo. Ale to nechci. Crowdfunding byl vlastně jediná možnost, jak album v této době rychle udělat a dokázat ho zafinancovat,“ konstatoval hudebník.

Necelý měsíc před koncem kampaně na HitHit.cz má album Letím nasbírané zhruba dvě třetiny z cílové částky 150 000 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované