Hlavní obsah

Video: Trump s Macronem jsou k neodtržení. Korejci ruku v ruce překračují rovnoběžku

Trump s Macronem už jsou proslulí tím, jak jejich „rukotřasy” neberou konce.Video: Marek Martinovský, AP, Reuters

 

Reklama

Donald Trump a Emmanuel Macron se od sebe často nemohou odtrhnout. Tentokrát je „trumfli” korejští vůdci.

Článek

Dlouho očekávané setkání čelných představitelů Severní a Jižní Koreje vzbudilo naděje na usmíření na poloostrově. Korejský národ je rozdělen už přes 70 let na 38. rovnoběžce a vládne mezi nimi jen stav příměří.

Osobní setkání severokorejského diktátora Kim Čong-una s jeho demokratickým protějškem z jihu Mun Če-inem však přineslo naději na usmíření v podobě dohody o jaderném odzbrojení a uzavření mírové smlouvy. A potřásání rukou přitom nebralo konce. Podívejte se, jak ruku v ruce politici překračovali 38. rovnoběžku.

V podobně přátelském duchu se neslo setkání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona s Donaldem Trumpem ve Washingtonu D.C. Oba státníci si často třásli rukama a líbali se na tváře. Trump o Macronovi pronesl, že ho „má rád”.

Trump s Macronem už jsou proslulí tím, jak jejich „rukotřasy” neberou konce. A tentokrát jich bylo hned několik. Podívejte se nahoře ve videu.

Reálný politický úspěch však schůzka nepřinesla. Macronovi se Trumpa nepodařilo přesvědčit, aby neodstupoval od jaderné dohody s Íránem. Neuspěl ani co se týče plánovaných amerických cel na ocel a hliník z Evropské unie.

Reklama

Doporučované