Hlavní obsah

Kellner přeplatil Billa Gatese. Jeho dcera dostala nového koně za čtvrt miliardy

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Dcera nejbohatšího Čecha Anna Kellnerová je elitní parkurovou jezdkyní. V prosinci se představí ve vyprodané O2 areně.

Reklama

Petr Kellner koupil pro svou dceru – elitní českou parkurovou jezdkyni – nového koně. Za zkušenou klisnu „Catch me if you can“ zaplatil v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun. Nejbohatší Čech nabídkou přeplatil i jednoho z nejbohatších mužů planety Billa Gatese.

Článek

Dvaadvacetiletá jezdkyně Anna Kellnerová se za necelý měsíc představí ve vyprodané O2 areně v největší parkurové show na světě a doufá také v účast na příštích olympijských hrách. Ke splnění snů jí má nyní pomoct nový špičkový kůň. Její otec Petr Kellner za desetiletou klisnu „Catch me if you can“ zaplatil německému majiteli astronomickou sumu 250 milionů korun. Obchod potvrdila na svém Facebooku stáj Czech Equestrian Team.

Transfer vzbudil velký poprask i mezi světovými médii. Nejbohatší Čech totiž v souboji o koně dokázal přeplatit zakladatele Microsoftu Billa Gatese, jenž chtěl tuto klisnu pro svou dceru koupit již v létě. Nabízel za ni zhruba 8 milionů eur, v přepočtu tedy zhruba „jen“ 200 milionů korun. Například německý list Tagespiegel v souvislosti s tím poukázal na to, jak moc v jezdectví záleží na penězích.

Na koni dosud jezdila německá hvězda a bronzová medailistka z mistrovství světa Laura Klaphakeová. Anna Kellnerová po ní letos získala druhého koně, už v únoru její otec koupil desetiletého valacha Silverstone B.

Oba koně Petru Kellnerovi prodal majitel stájí a úspěšný německý podnikatel Paul Schockemöhle. Německý tisk se teď obává, jaká bude vůbec budoucnost Klaphakeové bez dvou nejlepších koní. Údajně jejich prodej nese velice těžce. Tagespiegel spekuluje také o tom, že by s jezdectvím mohla úplně skončit.

„Není to jen sportovní partner, je to kamarád. To znamená vztah. To už je přirozeně velmi smutné. Ale člověk musí zůstat v realitě. Je to prostě také obchod a Paul má velkou stáj. Jsem ale šťastná, že si v každém případě mohu nechat Catch Me!,” citoval německou závodnici server Jezdectví.cz letos v únoru, když Kellner kupoval prvního koně.

O klisnu „Catch me if you can“ byl v posledním roce mezi majiteli světových stájí a investory velký zájem. Kůň zaujal výbornými výkony. Minulý týden klisna zajela čistě obě kola Poháru národů v Cáchách a jednou chybovala v závodě Grand Prix.

Kellnerova finanční skupina PPF jezdecký sport v Česku vydatně podporuje. Díky ní se bude už příští měsíc v Praze konat jeden ze závodů nejprestižnější světové série Global Championship. Vrcholem programu v O2 areně, která rovněž spadá do portfolia Kellnerovy PPF, bude historicky vůbec první finálové play off týmových soutěží. Vítězný tým Prague Play-offs získá 3 miliony eur.

Nejlepší jezdec v individuálních soutěžích vydělá 1,25 milionu eur (cca 32 milionů korun). To jsou pro srovnání podobné peníze, jaké si vydělá například poražený tenista ve finále Wimbledonu.

O pražském závodě, parkurovém skákání i sportovních snech poskytla Anna Kellnerová Seznamu před rokem exkluzivní rozhovor. Pustit si ho můžete v následujícím videu:

Podívejte se na exkluzivní rozhovor s Annou Kellnerovou. Dcerou nejbohatšího Čecha a elitní českou jezdkyní, která se v prosinci v O2 areně představí ve velkolepé parkurové show.Video: Adam Sušovský

Reklama

Doporučované