Hlavní obsah

Kellner ve videu: Chci, aby Češi byli na PPF pyšní. Naráží to na závist

Petr Kellner ve videu, které zveřejnila PPF.Video: ppf.eu

 

Reklama

Nejbohatší Čech Petr Kellner by zítra oslavil 57 let. K nedožitému jubileu zveřejnila skupina PPF video, kde mluví o sobě, a také k manažerům a zaměstnancům skupiny.

Článek

Majoritní akcionář skupiny PPF Petr Kellner, který před dvěma měsíci tragicky zahynul při nehodě na Aljašce, by ve středu oslavil 57. narozeniny. Skupina PPF při té příležitosti zveřejnila video, na kterém Kellner otevřeně hovoří o sobě, svých názorech a postojích. „Jsem pravicový člověk se silným sociálním cítěním,“ říká mimo jiné.

Mluví o sobě také jako o introvertovi, který nevyhledával pozornost veřejnosti a snažil se maximálně ochránit soukromí své rodiny. „Chtěl bych vybudovat firmu, na kterou budou Češi pyšní,“ říká Kellner v projevu k zaměstnancům. „Ukázat světu, že takto malá země, jsme schopní udělat něco, co má nějaký otisk ve světě,“ dodal.

Zatím se to skupině PPF podle Kellnera daří. „Nedaří se ale, aby Češi v Česku byli pyšní, že někdo něco vybudoval, co je schopno konkurovat ve světě. Souvisí to s českou náturou, jejíž součástí je závist,“ uvedl Kellner.

+6

V byznysu se podle Kellnera pořád nevyhrává. Ale z neúspěchu je třeba se poučit. Petr Kellner budoval od 90. let skupinu PPF, která dnes podniká v 25 zemích v Evropě, Severní Americe a Asii. Hlavními oblastmi podnikání jsou finanční služby, telekomunikace, televize, nemovitosti, strojírenství a biotechnologie.

Skupina podle posledních údajů v polovině loňského roku spravovala aktiva ve výši 44 miliard eur a zaměstnávala 94 tisíc lidí. V letech 2014 až 2019 vytvořila čistý zisk 3,68 miliardy eur.

Reklama

Doporučované