Hlavní obsah

Kerndlová o zdravotních problémech: Nejhorší bylo čekání na výsledky

Tereza Kerndlová promluvila o svých zdravotních komplikacích.Video: Kristýna Gregorová

 

Reklama

Téma rozhovoru s Terezou Kerndlovou bylo jasné. Plánem bylo zmapovat její kariéru. I proto proběhlo setkání v nahrávacím studiu, kde mimo jiné prozradila, že na nové desce jsou i dvě písničky, na kterých se autorsky podílela. Jenže nakonec zvítězilo téma, které je pro mladou zpěvačku víc než aktuální. Zdraví.

Článek

Hudbou jsme rozhovor odstartovaly. Probraly jsme začátky v Black Milk i to, že měla Tereza nějakou dobu nálepku zpěvačky, které pomáhá slavný táta. Ovlivnil ale start její kariéry? „Tak ze začátku určitě. Ale ono i dneska má hodně lidí pocit, že mi nějak pomáhá, ale ty doby, kdy mě bral s sebou třeba na koncert a zpívali jsme spolu, už jsou dávno pryč. Já už si jedu svoje takových patnáct let,“ vysvětlila zpěvačka.

A o tom, že je úspěšná není pochyb. Z původního tria Black Milk je Tereza vidět nejvíc a její nejúspěšnější singl pochází rovněž z její sólové kariéry. Schody z nebe už mají na internetu více než 30 milionů shlédnutí. Tereza je navíc aktivní i na sociálních sítích. Fanoušky nechává často nahlédnout do svého soukromí a jinak tomu nebylo ani v momentě, kdy věčně usměvavá zpěvačka prožívala jedno z nejhorších období v životě. Na běžné gynekologické prohlídce byl totiž oznámen nález. A to byl pro Terezu, jejíž oba rodiče prodělali rakovinu, šok.

„Já chodím na prohlídky jednou ročně. A před rokem jsem byla úplně v pořádku. A najednou jsem přišla a po těch dvanácti měsících to už bylo za pět minut dvanáct. Bylo mi řečeno, že kdybych přišla později, tak dva roky a byl by to vážný onkologický problém. I když jsem se kvůli nemoci rodičů hlídala víc, tak jsme stejně všichni byli hrozně překvapeni. A moje velké štěstí bylo, že se na to přišlo včas. Že to ještě nebyla rakovina. Byl to nejhorší přednádorový stav.“

Nejtěžší období pro ni nebyl samotný zákrok, ale to, co mu předcházelo: „To čekání bylo nejhorší, než jsem se dozvěděla, co se tam děje,“ dodala Tereza. Následovala nezbytná operace. Do té doby zpěvačka koncertovala, dávala rozhovory k novému albu a nikdo na ní nepoznal, že by v soukromí prožívala něco tak závažného. Po operaci však svůj režim musela upravit. Naštěstí vše dobře dopadlo. A Tereza je zdravá a v pořádku. Přesto ji děsí, kolik žen preventivní prohlídky podceňuje a k lékaři vůbec nechodí, dokud nemají nějaký problém.

„Údajně ročně onemocní v Česku 1000 žen rakovinou děložního čípku a 400 jich umře. A to je tak hrozný číslo, že i proto jsem se rozhodla, že s tím půjdu ven a když jsem posílala do světa ten post, tak jsem si říkala, že o tom budu muset mluvit, ale i kdybych jednu holku zachránila tím, že se nechá vyšetřit, tak to mi za to stálo.“

Více reportáží v magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované