Hlavní obsah

Kevin Spacey čelí v USA dalšímu obvinění ze sexuálního útoku

Foto: wikimedia.org/Richardc39

Kevin Spacey.

Reklama

Kalifornská prokuratura prověřuje nové podezření ze sexuálního útoku, kterého se údajně dopustil herec Kevin Spacey.

Článek

Oznámení bylo podáno v úterý v Los Angeles a je předmětem vyšetřování, uvedla agentura Reuters s odvoláním na mluvčího prokuratury Grega Rislinga. Spaceyho už v minulosti z obtěžování obvinilo víc než třicet mužů.

O případu prokuratura neposkytla novinářům bližší informace. V dubnu policie v Los Angeles prověřovala případ sexuálního napadení, kterého se Spacey údajně dopustil v roce 1992. Podle serveru The Daily Beast mělo utrpět újmu až dvanáct lidí.

Jako první osmapadesátiletého herce loni v říjnu obvinil ze sexuálního obtěžování o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, kterého se prý pokusil Spacey svést před zhruba třemi desítkami let. Spaceymu bylo tehdy 26 a Rappovi 14. Spacey se Rappovi za „nevhodné chování“ omluvil.

Letos v červenci oznámila britská policie, že vyšetřuje šest podezření ze sexuálních útoků, jichž se Spacey údajně dopustil. Pět z údajných útoků se odehrálo v Londýně mezi lety 1996 a 2008 a šestý v západoanglickém městě Gloucester v roce 2013.

Už loni na podzim se objevily informace, že Spacey za svého působení v londýnském divadle the Old Vic údajně sexuálně obtěžoval nejméně dvacet mužů. Držitel filmové ceny Oscar byl uměleckým ředitelem londýnského divadla v letech 2004 až 2015.

Obvinění měla pro jinak uznávaného herce tvrdý dopad. Mezinárodní akademie televizních umění a věd se rozhodla neudělit Spaceymu zvláštní ocenění zakladatelů mezinárodních televizních cen Emmy. Společnost Netflix, která produkuje seriál Dům z karet, pak pozastavila natáčení další řady. Později potvrdila, že šestá řada seriálu bude, ale již bez Spaceyho.

Reklama

Související témata:

Doporučované