Hlavní obsah

Kevin Spacey nedostane cenu Emmy, po skandálu zastavili i Dům z karet

Spacey neobdrží zvláštní televizní ocenění zakladatelů EmmyVideo: AP

 

Reklama

Slavný herec čelí obvinění hollywoodského kolegy, že ho Spacey ještě jako teenagera sexuálně obtěžoval.

Článek

Mezinárodní akademie televizních umění a věd se rozhodla neudělit hollywoodské hvězdě Kevinu Spaceymu zvláštní ocenění zakladatelů cen Emmy, které měl herec převzít v listopadu při ceremoniálu v New Yorku. Reaguje tak na obvinění ze sexuálního obtěžování, z nějž Spaceyho viní americký herec Anthony Rapp, informoval v úterý zpravodajský server BBC.

Společnost Netflix, která produkuje legendární seriál Dům z karet, navíc oznámila, že projekt pozastavuje. Seriál měl podle původních zpráv skončit svou šestou natáčecí řadou.

Čestnou Cenu zakladatelů Emmy uděluje akademie osobnostem, které svými „tvůrčími úspěchy nějakým způsobem přispěly ke kvalitě světové televizní produkce”. Ocenění v minulosti získal například i režisér Steven Spielberg, producent a režisér J. J. Abrams nebo producent televizní talentové soutěže X-Factor Simon Cowell.

Rapp v pondělí Spaceyho obvinil, že se ho jako ještě čtrnáctiletého na jednom z večírků ve Spaceyho bytě snažil svést. Osmapadesátiletý Spacey ve svém prohlášení uvedl, že si na incident kvůli podnapilému stavu nepamatuje, za údajné nevhodné chování se nicméně Rappovi omluvil.

Reklama

Související témata:

Doporučované