Hlavní obsah

Kevin ze Sám doma v Česku? Video vzniká jako vystřihovánky, říká autor. Už dříve k nám dostal Hankse a Hasselhoffa

Tvůrce virálních videí Michal Orsava.

 

Reklama

Před Vánoci oběhlo český internet parodické video Sám doma s Donaldem Trumpem.

Článek

Hlavní hrdina známého amerického filmu se v parodii ztratí v České republice a před ruskými agenty, kteří ho po Praze a Brně pronásledují, mu pomáhá uniknout Donald Trump.

Za vtipným videem stojí český vizuální tvůrce Michal Orsava, který vzal výstřižky z filmu Sám doma a zasadil je do českého prostředí. „S nápadem to bylo strašně jednoduché, protože mě lákalo udělat bizarní spojení těchto příběhů a postav. Ta realizace je trochu náročnější, protože se jedná o velmi složitou postprodukci,“ říká.

Postavy dostává do Česka pomocí takzvaného maskování. Při něm vystřihuje jednotlivé herce z filmu a následně je vloží do vlastních záběrů.

„Aby si to lidé představili, je to jako vystřihovánka z papíru. Snímek po snímku je střihám z toho filmu. Když je mám pak vystřižené, vyrazím s kamerou a točím si to pozadí za nimi,“ dodává. Stejným principem se mu k nám podařilo přivést třeba Toma Hankse jako profesora Roberta Langdona nebo Davida Hasselhoffa coby Knight Ridera.

K tomu, jak se tvoří virální videa a jak je u nich složité předpovědět úspěch, či neúspěch, se vyjádřil i Johny Machette, který zavítal do studia Slavných.

Rapper a youtuber Johnny Machette se o tvorbě virálních videí rozpovídal v pořadu Slavní.

Reklama

Související témata:

Doporučované