Hlavní obsah

Kijonková potvrzuje rekordní čísla, pomohlo nákupní šílenství před Vánoci

Rozhovor se Simonou Kijonkovou v pořadu Ženský byznys.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Skupina Packeta, majitel Zásilkovny, přepravila loni více než 19 milionů zásilek, meziročně jde o 84% růst. Obrat skupiny byl téměř 1,3 miliardy korun.

Článek

Spolumajitelka Zásilkovny Simona Kijonková říká, že v letošním roce její firma může dosáhnout obratu dvě miliardy korun. A loňské výsledky ukazují, že to nemusí být jen slova do větru.

Pro skupinu Packeta, majitele logisticko-technologické firmy Zásilkovna, byl rok 2019 rekordní. Podle předběžných čísel, která zveřejnila tato firma, přepravila loni 19 milionů zásilek.

Obrat skupiny dosáhl meziročně růstu o 60 % na téměř 1,3 miliardy korun.

„Již od roku 2013 jsme kontinuálně v zisku. V roce 2019 jsme poprvé v naší historii překročili hranici jedné miliardy korun obratu. Firmu jsme do této velikosti dostali bez státních dotací a finančních investorů,“ pochvaluje si Kijonková, CEO skupiny a zakladatelka Zásilkovny.

Klíčovým obdobím pro Zásilkovnu loni byly logicky Vánoce. Před nimi za jediný den přepravili její lidé 379 tisíc zásilek. „Výrazně jsme navýšili počet výdejních míst, kterých máme téměř 4 000, v České republice více než 2 700,“ doplnila Kijonková.

Do tří let chce být globální logistickou platformou. Už dříve pro Seznam Zprávy uvedla, že míří s firmou na Blízký východ a do Spojených států. Což nyní při komentování ročních výsledků potvrzuje. „V prvním kvartálu 2020 by mělo dojít ke spuštění projektu doručování do kufru v České republice a ke spuštění přepravy do Spojených států amerických. Packeta také například plánuje otevření přepravy do Dubaje a oblasti Středního východu.“

Reklama

Doporučované