Hlavní obsah

Kijonková míří na Východ i Západ. Zásilkovna expanduje do Dubaje, Indie a USA

Rozhovor s majitelkou Zásilkovny Simonou Kijonkovou.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zásilkovna expanduje. Během jednoho roku se chce etablovat na Západě i Východě – cílem jsou Spojené státy, Dubaj a Indie.

Článek

Přepravní společnost Zásilkovna se chce uchytit v dalších státech. Majitelka Simona Kijonková uvedla, že společnost chystá expanzi – a to oběma směry, na Východ i Západ.

„Intenzivně pracujeme na přípravách rozšíření společnosti do Indie. Letecké společnosti, se kterými spolupracujeme, létají často přes Dubaj a i když tato oblast nebyla prvotně v našem hledáčku, ukázalo se, že zájem o zboží z Evropy je tam obrovský. Dubaj jsme tak zařadili do našeho krátkodobého plánu,” řekla zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková pro Televizi Seznam.

Pro jednání v Dubaji si Zásilkovna našla logistického partnera, protože jde o složitější trh, ke kterému „je třeba přistupovat s velkou pokorou“.

Za první pololetí roku 2019 celá skupina Packeta, pod kterou Zásilkovna patří, utržila téměř 425 milionů korun. Do této částky přitom Zásilkovna přispěla ze 76 procent. Skupina letos cílí na obrat přes 1,3 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované