Hlavní obsah

Kim Čong-un chce opět předvádět rakety, děti dostaly vysvědčení a Depeche Mode vyprodali O2 arenu

Dnešek očima Tomáše Vzorka.

 

Reklama

Události posledního lednového dne očima Tomáše Vzorka.

Článek

Den před zahájením olympijských her chce KLDR předvést své rakety - Kim Čong-un tak reaguje na pochyby USA o jejich funkčnosti. Televize CNN uvedla, že Severní Korea chce 8. února desítky raket ukázat na přehlídce. Očekává se, že předvede rakety typu Hwasong-15, tedy balistické mezikontinentální střely. 

Facebook chce zakázat reklamy vybízející k investici do bitcoinu nebo jiné kryptoměny. Své rozhodnutí odůvodnil tím, že reklamy podporující finanční produkty a služby jsou často spojené se zavádějícími nebo klamavými propagačními praktikami. 

Na školách se dnes rozdávala vysvědčení. Někde se stále hodnotí známkami, jinde se píšou slovní hodnocení a odborníci se přou, co je pro děti lepší.

Českou republiku bude na soutěži Eurovize reprezentovat Mikolas Josef. Soutěžit bude s vlastní písní. Do hlavní soutěže, která se koná v květnu v Portugalsku, se dostal přes národní kvalifikaci. 

V Praze ve středu vystoupila britská skupina Depeche Mode. Čekala ji vyprodaná O2 arena. V České republice se kultovní kapela představila už několikrát, vůbec poprvé ještě za komunistického režimu, a to na pražské Letné v roce 1988.

Reklama

Doporučované