Hlavní obsah

Kiskův projev v parlamentu přerušili extremisté

Politici extremistické Lidové strany označili slovenského prezidenta Andreje Kisku za vlastizrádce.Video: Marek Baloun, Youtube.com

 

Reklama

Středeční projev slovenského prezidenta Andreje Kisky v parlamentu narušili kotlebovci. Prezidenta nazvali vlastizrádcem.

Článek

Středeční projev slovenského prezidenta Andreje Kisky v parlamentu krátce po začátku narušili politici krajně pravicové strany Kotleba-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS). Ti z archů papírů složili slovo „Vlastizrádca”, které následně zvedli. Na několikeré vyzvání ke klidu z úst předsedy sněmovny Andreje Danka odmítli reagovat. Danko následně nakrátko přerušil schůzi a vykázal kotlebovce ze zbytku jednání pro porušení jednacího řádu. Ten totiž zakazuje v jednacím sále sněmovny používat například plakáty a podobné pomůcky.

LSNS dlouhodobě kritizuje Kisku, který předloni označil šéfa LSNS a bývalého předsedu Banskobystrického kraje Mariana Kotlebu za fašistu. LSNS se například hlásí k válečnému slovenskému státu, který byl za druhé světové války spjat s nacistickým Německem.

Reklama

Související témata:

Doporučované