Hlavní obsah

Klaus junior opět na scéně. Je ve stínové vládě Trikolóry

Foto: Seznam Zprávy

Václav Klaus mladší.

Reklama

Bývalý předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší je členem stínové vlády, kterou dnes představila formace hnutí Trikolóra, Svobodných a Soukromníků.

Článek

Václav Klaus mladší, někdejší ministr financí Vlastimil Tlustý, bývalý velvyslanec v Rusku a ministr obrany Miroslav Kostelka či předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása jsou členy stínové vlády, kterou dnes představila formace hnutí Trikolóra, Svobodných a Soukromníků. Stínovou premiérkou je šéfka a poslankyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková.

Poslanec Klaus mladší, který v březnu oznámil, že v letošních sněmovních volbách nebude kandidovat a ukončí veřejné aktivity, je stínovým ministrem školství. Bývalý občanský demokrat Tlustý je pak ve stínové vládě ministrem financí, Krása dostal na starosti ministerstvo práce a sociálních věcí a Kostelka obranu.

Jak Trikolóra představuje Klause mladšího

Václav Klaus ml., stínový ministr školství.

Politik, poslanec, pedagog a bývalý ředitel soukromého gymnázia vždy bojoval za své názory. Otevřeně se postavil proti nošení muslimských šátků ve školách, usiloval o vyšší platy pro učitele, větší pravomoci pro ředitele škol a jednu úroveň státní maturity. Staví se proti inkluzi žáků s těžkým mentálním postižením, odmítá jednotné přijímací zkoušky na SŠ a lhostejná mu není ani řada dalších témat z oblasti školství. Je také propagátorem učňovského školství, přičemž považuje za klíčové zapojení podnikatelů a živnostníků do učňovského vzdělávání.

„Volební uskupení Trikolóra Svobodní Soukromníci vzniklo jako jasná alternativa jak vůči dnešní vládě chaosu a destrukce, tak nástupu novodobých socialistů, kteří budou ještě více regulovat, zdaňovat a poklonkovat se Bruselu,“ uvedla Majerová Zahradníková. Stínoví ministři jsou podle ní osobnosti, které v jednotlivých oblastech mají bohaté zkušenosti.

Předseda Svobodných Libor Vondráček zastává ve stínové vládě funkci šéfa diplomacie, šéf Soukromníků Petr Bajer ministra životního prostředí. Mezi stínovými ministry jsou i podnikatel Radomil Bábek, lékař Miroslav Havrda, bývalý zlínský hejtman Libor Lukáš, bezpečnostní expert David Bohbot, advokát Alfréd Šrámek, soukromý zemědělec Martin Nejdl, hudebník Petr Štěpánek a zlínský zastupitel Michal Dvouletý.

Reklama

Doporučované