Hlavní obsah

Klaus: Že jsem jako padesátiletý páprda ovládl Facebook, mě těší. Lidi vyzval, aby mu pomohli s názvem strany

Dvě minuty z Výzvy s Václavem Klausem ml.: Ovládl sociální sítě, teď chce zkusit založit tradicionalistickou stranu.Video: Václav Dolejší, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Sociální sítě jsou pro politika nutnost,” říká ve Výzvě Václav Klaus mladší, kterého nedávno vyloučila ODS ze strany i poslaneckého klubu. Teď zakládá novou stranu a hledá pro ni jméno i s pomocí uživatelů Facebooku.

Článek

Největší dosah svých sdělení vidí Klaus na svém Facebooku. „Jak říkají moje děti, spousta lidí jsou ‚downheadi’, to znamená, že se skloněnou hlavou koukají do mobilu a něco si tam šudlají. Taková ta doba, kdy se dělala politika jen v hostincích a na průvodech lidu, je už prostě pryč. Komunikovat s lidmi je prostě nutné, když je chcete oslovit,” říká ve Výzvě Klaus.

Klaus na Facebooku nezahálel ani v neděli. Vyzval uživatele, aby mu poradili s názvem jeho vznikající strany. Diskuze, kterou strhl během pár hodin, nasbírala několik tisíc komentářů.

Celý pořad Výzva s Václavem Klausem ml.:

Výzva: Hlas mi slíbil taxikář i tramvaják. Jméno Klaus je výhoda, říká junior o nové straně.Video: Václav Dolejší , Seznam Zprávy

Václav Klaus ml. se označuje za konzervativce, ale zároveň ovládl internet. Jeho blog si každý týden přečte okolo 250 tisíc lidí, na Facebooku se jeho profil líbí sto tisícům lidí.

Facebookový like a otvírák na pivo

Jenže hlavní otázka zní, jestli Klaus mladší dokáže po založení nové strany dát dohromady aktivní lidi podobných názorů a zda stejně jako „lajky” dokáže sbírat voličské hlasy?

Odpovídá, že ohlas na sociálních sítích nebere jako automatický úspěch pro svoji stranu. „Nejvíc platí, když se s tím člověkem setkáte osobně a dáte mu ruku. Spousta těch mých hlasů, co jsem získal v těch minulých volbách, takových těch osobních, nebyla z Facebooku, ale že jsem dvaceti tisícům lidem dal otvírák na pivo a potřásl jim rukou a že jsem se těch lidí nebál a byl jsem v ulicích,” odhaduje Klaus junior.

Své sociální sítě si spravuje sám. „Což myslím, že je na tom trošku cítit. U těch politiků, kteří jsou trošku úspěšnější, tak je vidět, že jim to dělá nějaký tým, kdežto já si tu zprávu většinou píšu sám,” popisuje svůj postoj k sociálním sítím Klaus mladší.

Reklama

Doporučované