Hlavní obsah

Klausismus je učení, že drzost je nade vše, říká kotelník, který se stal miliardářem

Jaká je největší vina Václava Klause? Podívejte se v pořadu Kam to bude? s byznysmenem Dobrovským.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejhorší bylo, že nejdřív se zhaslo a rozjel se kapitalismus, pravidla přišla až pak, vzpomíná podnikatel a mecenáš Jan Dobrovský.

Článek

Dnes se problematické věci dějí na úrovni státních zakázek a dotací. Na počátku se ale nejdřív nastavil princip, že zbohatnutí omlouvá, že se chováte nečestně vůči obchodním partnerům, vzpomíná v novém díle pořadu Kam to bude? na divoká léta kapitalismu u nás podnikatel a mecenáš Jan Dobrovský.

„A to poznamenalo celou společnost,“ tvrdí.

Sám má za sebou „divokou“ kariéru. Pochází z disidentské rodiny. Před revolucí mohl pracovat maximálně v kotelně. Po roce 1989 byl u znovuobnovení Lidových novin a také vedl zpravodajství České televize. K byznysu přičichl díky správě majetku Karla Schwarzenberga. Platil svého času za jednoho z nejzdatnějších lobbistů. Díky tomu, že byl se svými společníky u prodeje podílu v Mostecké uhelné, se stal miliardářem. Dnes investuje do realit, solárních elektráren a podporuje například projekt Paměť národa.

„Za svobodu a nezávislost se musíme prát. Ale je to hlavně úkol pro politiky. Na náměstích se to dlouho dělat nedá,“ říká byznysmen.

Jak se proměnil byznys od divokých 90. let? Platí ještě, že drzé čelo lepší poplužního dvora? Chceme skutečně být svobodní a nezávislí? Podívejte se nahoře v novém díle pořadu Kam To bude?

Premiéru pořadu Kam to bude? sledujte každý druhý čtvrtek od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované