Hlavní obsah

Klausův velkorysý sponzor „zapírá“ dluhy. Nikdo mě neuhání, tak co, říká

Foto: PATRIK UHLÍŘ / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Pochod hnutí Trikolóra ulicemi Brna.

Reklama

Rozhovor s dárcem, který poslal politickému hnutí Trikolóra 160 tisíc, i když podle centrální evidence má 11 exekucí a k tomu dluhy ve výši zhruba 200 tisíc korun.

Článek

Jeden z největších dárců Trikolóry, jihlavský podnikatel Jan Vítek, je podle zjištění Seznam Zpráv dlužník, proti němuž je vedeno nejméně jedenáct exekucí.

A přece na transparentní účet hnutí Václava Klause mladšího poslal ze své firmy koncem července na 160 tisíc korun.

Seznam Zprávy zjistily, že Jan Vítek má dluhy od roku 2009 a jejich výše šplhá do stovek tisíc korun. A od podnikatele se dozvěděly, že o nich „tak říkajíc“ neví.

Vaše společnost Ardetta JV, s. r. o. darovala hnutí Trikolóra 160 tisíc. Je to tak?

Ano, je to podpora pana Krásy, což je předseda Národní rady osob se zdravotním postižením, který za Trikolóru kandiduje do Senátu. A já bych si ho tam přál vidět.

Vy sám jste členem hnutí Trikolóra?

Nejsem.

A máte nějaké ambice v politice?

Já o politice neuvažuju. Mně je sympatický pan Krása, ne hnutí. Ty peníze jsou na kampaň pana Krásy.

Foto: Facebook hnutí Trikolora, Seznam Zprávy

Jak dala najevo Trikolóra na Facebooku, kandidát do Senátu Václav Krása má podporu také od lídra hnutí.

Jste jeden z největších dárců hnutí Trikolóra. Překvapuje mě to, když vidím, že soud vydal exekuční příkaz na obchodní podíl ve vaší společnosti Ardetta JV na bezmála sto tisíc korun.

To se musíte chytat za hlavu a říkat si, jak je to v této zemi vůbec možné. Představte si, nějaký člověk, asi Uzbek, si vzpomněl, že jsem si já jako osoba před deseti lety objednal u něj nějaký překlad něčeho. Já vůbec o tom nevím, nevěděl jsem, netušil jsem. Přišlo to k soudu na základě čehosi a ten to samozřejmě odsoudil, chytil se toho nějaký exekutor a vybalil na mě, že dlužím peníze za toto a za toto.

Dále mě překvapilo, že i na vás, na fyzickou osobu je vedeno 11 exekucí ve výši zhruba 200 tisíc korun. A to nezmiňuji úroky, soudní poplatky, náklady na exekuční řízení a tak dále. A přitom sponzorujete takto vysokou částkou hnutí Trikolóra.

Nevidím jediný problém, proč by moje společnost nemohla sponzorovat jakékoliv hnutí.

To samozřejmě může. Jen se podivuji nad tím, že při tolika dluzích vám zbývají peníze na to je posílat politickému hnutí. Jestli byste spíš neměl umořit své závazky.

Abych vám pravdu řekl, tak já o těch exekucích tak říkajíc nevím.

Nevíte? To asi musíte vědět.

Pravda, zní to asi hloupě, ale mně se nikdo neozývá, že by něco chtěl.

Vždyť máte exekuce už od roku 2009.

Kdybych něco někomu dlužil, tak by mě asi kontaktoval. A nic takového se neděje.

Nicméně ty exekuce jsou zapsané v centrální evidenci exekucí.

No tak dobře, ale mě nikdo neuhání, že bych něco dlužil, nějaké pokuty nebo něco. Nikdo po mně nic nechce, a tudíž já žiju v tom, že se nic neděje. Myslím si, že společnost Ardetta JV docela funguje. Tedy až na to, že nás docela významně zastavil covid-19, ale toho se nelekneme. Jak říkám, rád bych pana Krásu viděl v Senátu a to je vše.

Reklama

Související témata:

Doporučované