Hlavní obsah

KLDR zahájila mezinárodní veletrh, nabízí obchodní příležitosti

KLDR zahájila mezinárodní veletrh.Video: Renáta Matoušková, Reuters

 

Reklama

Severní Korea otevřela v Pchjongjangu týdenní mezinárodní veletrh. K vidění je přes 320 společností. Chce tak vyjádřit vůli k možnosti obchodování s jinými zeměmi.

Článek

Korejská lidově demokratická republika otevřela toto pondělí 14. Pchjongjangský podzimní mezinárodní veletrh. Konat se má do pátku 21. září. Uvedla to severokorejská média.

Video, které zprostředkovala státní severokorejská zpravodajská centrální agentura KCNA, ukazuje návštěvníky veletrhu, jak si prohlížejí například kosmetické, zdravotnické nebo elektronické produkty.

Severní Korea zůstává nejvíce sankcionovanou zemí světa. Týdenní veletrh tento rok hostí na 320 obchodních společností. Většina z nich je z KLDR nebo Číny. Zastoupeno je však i pár společností z Ruska a Nového Zélandu. Jiné země, jako Kuba a Itálie, hledají v KLDR nové možnosti k obchodu, žádné produkty na veletrhu ale neprodávají.

Benjamin Čchi, z pekingské společnosti Ex-Easy Network a Technology Co., Ltd., sdělil, že počet Číňanů se na veletrhu oproti minulým ročníkům zdvojnásobil nebo dokonce ztrojnásobil.

Pchjongjangský mezinárodní veletrh – kromě podzimu se jeden koná i na jaře – je mimořádnou příležitostí podívat se na fungování severokorejské ekonomiky.

Pak Ung-Sik, předseda korejské mezinárodní výstavní společnosti, ve svém proslovu k otevření veletrhu vyjádřil vůli pro ekonomickou spolupráci s dalšími zeměmi. Svou socialistickou ekonomiku si však země chce zachovat.

Reklama

Související témata:

Doporučované