Hlavní obsah

KLEC: Bude mít Rus modré rty? Jsi mrtvý, říká McGregor

KLEC: Bude mít Rus modré rty? Jsi mrtvý, říká McGregor.Video: AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Československá i světová scéna smíšených bojových umění nám i minulý týden nabídla spoustu novinek. Jejich přehled přináší úterní Klec.

Článek

V New Yorku se poprvé oficiálně setkali Conor McGregor a Chabíb Nurmagomedov před jejich ostře sledovaným duelem, který je v plánu šestého října v Las Vegas. Průběh tiskové konference měl jasně v režii legendární Ir s ještě legendárnější proříznutou pusou.

I na Chabíba, svého nadcházejícího soupeře, se dobře připravil a rozjel svou mentální válku. A bylo vidět, že se mu to znovu podařilo. I když byl Rus po většinu času klidný, v několika momentech se ale neudržel a zvýšil hlas. Jednoduše řečeno, když čelíte takové smršti nadávek na svou osobu i členy své rodiny a týmu, něco to s vámi musí udělat.

Vrcholem byl závěrečný staredown a Conorova věta: „Jsi mrtvý, už vidím tvoje modré rty.” McGregor se během své řeči točil především kolem dubnového incidentu z Barclays Center, při kterém hodil na autobus s Chabíbem vozík. A nezapomněl se opřít ani do Aliho Abdelazize, Nurmagomedova trenéra, který údajně dluží na alimentech 50 tisíc dolarů. A to by nebyl McGregor, aby to před kamerami nezmínil.

Experty ale znepokojil jiný moment z prvního předzápasového setkání. McGregor si s sebou přinesl láhev své vlastní značky Proper Twelve Irish Whiskey, která se stává jedním ze sponzorů UFC. S promotérem Danou Whitem si spolu před zraky novinářů připili. I Nurmagomedov dostal svou sklenici, s díky ale odmítl.

Odborníci se shodují, že pít alkohol čtrnáct dnů před zápasem je opravdová šílenost. Vyložit si to můžeme všelijak, buď se Conor zbláznil, nebo je natolik sebevědomý, že si může dovolit napít se v přípravě. Anebo v lahvi vůbec nebyla whiskey, nýbrž ledový čaj a celé to byla jen součást perfektně promyšleného Conorova plánu, jak zmást soupeře, zápasnickou veřejnost i sázkové kanceláře. Když jsme u toho, Chabíb zůstává v zápase favoritem. Kdo se bude smát naposledy, zjistíme v noci ze šestého na sedmého října.

A co je nového na české scéně? Podívejte se nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované