Hlavní obsah

KLEC: Oktagon potěšil Bratislavu, UFC čeká na výměnu plivanců

KLEC: Oktagon potěšil Bratislavu, UFC čeká na výměnu plivanců. Oliver Sálus provází světem MMA.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Shrnutí podstatného dění na světové i české scéně MMA z minulého týdne očima sportovního redaktora Olivera Sáluse.

Článek

UFC 228 v Dallasu je za námi a fanoušci smíšených bojových umění už hladově vyhlížejí nejočekávanější zápas roku. Irský čert Conor McGregor vyzve v souboji o pás lehké váhy Chabíba Nurmagomedova. To vše už šestého října v nevadském Las Vegas na turnaji UFC 229. Vůbec poprvé od dubnového incidentu se tihle dva borci potkají před zraky novinářů na oficiální tiskové konferenci.

A pokud UFC už nějaký ten pátek sledujete, může vám být jasné, že Conor se zase bude předvádět, jako už to předvedl v minulosti na trashtalku s Alvarezem, Diazem či Mayweatherem. Tohle je prostě jeho styl. Ne nadarmo se říká, že McGregor rozhoduje o vítězství svých zápasů už dlouho před tím, než vkročí do klece. A do hlavy svého následujícího protivníka, dosud neporaženého Dagestánce, se už postupně začal zavrtávat.

Začalo to narážkami na členy jeho týmu a rodinné příslušníky, a pokračovat to pravděpodobně bude i tento týden na prvním oficiálním setkání. Třicetiletý Ir zveřejnil také video ze své přípravy, kromě toho ale v posledních dnech musí řešit i další žalobu za dubnový „blikanec“, kdy v newyorském Barclays Centru hodil vozíkem na autobus převážející mimo jiné i Nurmagomedova. Za jeho exces ho nově zažaloval i zápasník Michael Chiesa, který se při incidentu nevyhnul zranění.

Na české scéně se rozebírá Oktagon 9. V bratislavské aréně Ondreje Nepely se sešlo zhruba sedm a půl tisíce diváků, kteří viděli vyvrcholení roční přípravy slovenského podnikatele Petera Benka. Ten v rámci tzv. „Projektu X“ shodil přes padesát kilogramů tělesné váhy a v sobotu se postavil ke svému prvnímu profesionálnímu zápasu do klece proti barberovi Lukáši Lakymu Vlačuhovi. Tomu v průběhu prvního kola nevyšel highkick a skončil na zemi, kde zápas po chvíli odklepal.

Finále welterové pyramidy si na listopadovém galavečeru užije David Kozma. Proti Mate Kertészovi se nadřel a nakonec vyhrál až na body. Tanečního partnera ve finálovém boji mu bude dělat Gábor Borároš. Jaroslav Poborský vyrobil obrovskou chybu, kterou Gábor okamžitě využil. Gilotina… a konec.

Příští týden se podíváme na přípravu zápasníků XFN před říjnovým galavečerem, probereme příštího soupeře Karlose Vémoly a zanalyzujeme první Face to face Chabíba s Conorem.

Reklama

Doporučované