Hlavní obsah

Klíčová firma vítkovického strojírenského impéria má obstavený účet. Neplatila sociální pojištění

Vítkovice Heavy Machinery mají obstavený účet.Video: Aleš Černý

 

Reklama

Společnost Vítkovice Heavy Machinery (VHM) nemůže nakládat s penězi na jednom ze svých účtů. U České správy sociálního zabezpečení má dluhy.

Článek

Společnost spadající do strojírenské skupiny miliardáře Jana Světlíka má podle informací Televize Seznam obstavený účet od úterý. Důvodem má být skutečnost, že firma delší dobu neplatila za své zaměstnance sociální pojištění v plné výši.

Podle informací Seznamu má dluh vůči České správě sociálního zabezpečení činit více než 18 milionů korun. Problémy potvrdila i mluvčí Vítkovice Machinery Group Eva Kijonková.

„Jde o blokaci ve prospěch správy sociálního zabezpečení uplatněnou na jednom účtu. Zatím nevíme, proč se sociální správa pro tento krok rozhodla,“ řekla Kijonková s tím, že v příštím týdnu chce VHM neprodleně jednat a navrhnout například splátkový kalendář.

Vítkovická skupina má problémy už delší dobu. Odprodala proto firmu Vítkovice Gearworks a přímo v konkurzu skončila společnost Vítkovice Power Engineering.

Více k problému firmy VHM, která tento týden také poslala část zaměstnanců domů za 80 procent mzdy, najdete ve videu v úvodu článku.

Reklama

Doporučované