Hlavní obsah

Klicperovo divadlo obnoví provoz 1. června premiérou hry Hana

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Královéhradecké Klicperovo divadlo obnoví provoz pro veřejnost v úterý 1. června. Ve Studiu Beseda uvede první ze dvou premiér nové inscenace Hana v režii Diany Šoltýsové.

Článek

Klicperovo divadlo v červnu plánuje odehrát 16 představení, další na chystaném divadelním festivalu.

Jednou z podmínek obnovení provozu divadel má být omezení počtu diváků v sále. Proto premiéra hry Hana bude rozdělena do dvou dnů. „Beseda je malá, proto máme dvě premiéry hry Hana, první bude 1. června a druhá 2. června,“ řekl mluvčí divadla Martin Sedláček. Začátky představení v obou dnech budou vždy v 19:00.

Červnová představení se uskuteční v souladu s aktuálně platnými opatřeními. Maximální kapacita sálu bude 50 procent, diváci budou muset například dodržovat rozestupy a mít po celou dobu představení respirátory. Zároveň se budou muset prokázat platným antigenním nebo PCR testem z odběrového místa, nebo certifikátem o očkování, či dokladem o prodělaném onemocnění covid-19 v poslední době, uvedlo divadlo.

Předprodej vstupenek na červen bude zahájen v pondělí 17. května v 10:00 on-line i osobně v předprodeji na Gočárově třídě. „Diváci, kteří si vstupenky zakoupí v předstihu, je získají se speciální slevou deset procent oproti běžným cenám,“ uvedl Sedláček.

Zástupci divadla doporučují vzhledem k možným změnám a upřesněním opatření sledovat web, kde budou uveřejněny aktuální platné podmínky pro návštěvu představení.

V současné divadelní sezoně 2020/2021 Klicperovo divadlo plánovalo uvedení osmi premiér, ale v důsledku pandemie a uzavření kulturních institucí zvládlo odehrát jen dvě. V září divadlo uvedlo Tři kamarády a v říjnu Lidé, místa, věci. Hra Úklady a láska v režii Ivana Krejčího se už odehrát nestihla, divadla byla uzavřena týden před premiérou.

„Na současnou sezonu chystáme ještě premiéru hry Hana, pak v pátek 11. června na hlavní scéně premiéru Úklady a láska a v sobotu 19. června také na hlavní scéně hru Ženitba v režii dua SKUTR,“ řekl ČTK Sedláček. Ostatní plánované premiéry se přesouvají na následující divadelní sezonu.

Divadla se kvůli pandemii zavřela loni před polovinou března. Když se první vlna pandemie zdála být překonána, na konec sezony se mohla otevřít, ale mnohá tak neučinila, neboť to shledala jako ekonomicky nevýhodné.

Reklama

Doporučované