Hlavní obsah

Kliky, běh a celomotorický test, reportér si vyzkoušel fyzické testy na policistu

Reportér Seznamu si vyzkoušel fyzické testy na Policejní akademii v Praze.Video: Jaroslav Gavenda

 

Reklama

Policie navyšuje své počty, přijme 1000 policistů na různé pozice. Každý uchazeč musí projít přijímacím řízením. Reportér Jaroslav Gavenda si vyzkoušel fyzické testy.

Článek

Běh na 1000 metrů, celomotorický test, kliky nebo člunkový běh. Tímto musí projít každý uchazeč, který se chce stát policistou. Vše je na čas a pod dohledem instruktora.

Reportér Seznamu Jaroslav Gavenda si fyzické testy vyzkoušel sám na Policejní akademii v Praze. Celé přijímací řízení je ale delší a fyzické testy nejsou to, co je pro uchazeče nejnáročnější.

„Uchazeči o práci u policie musí splnit fyzickou zdatnost, psychologické vyšetření, ale také zdravotní způsobilost, která je posuzována lékařem. Celé přijímací řízení trvá tři měsíce. Uchazeči mají největší problémy u psychologických testů,“ popsala průběh přijímacího řízení mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Zvýšení počtu tabulkových míst schválila vláda. Na základní službu má jít 628 lidí, posílí hlídky a ochranu hranic. Policisté pro boj s kyberkriminalitou, terorismem, extremismem nebo finanční kriminalitou získají 152 nových posil.

Policejní sbor má kolem 40 tisíc lidí. Kybernetickou kriminalitou se v celé republice zabývá zhruba 300 policistů.

V Národní centrále proti organizovanému zločinu je tabulkových míst pro experty na kyberkriminalitu 175. Policie počítá do budoucna se zvýšením jejich počtu o polovinu.

Reklama

Doporučované