Hlavní obsah

Kluby v ostravské Stodolní ulici se připravují na opětovné otevření

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kluby ve známé ostravské Stodolní ulici se připravují na opětovné otevření. Žádný z majitelů neobnovil provoz hned po dnešní půlnoci. Většinou první návštěvníky po přestávce vynucené koronavirovou epidemií přivítají v úterý.

Článek

Někteří majitelé zábavních podniků řekli, že shánějí personál a objednávají zboží.

Po rozhodnutí ministerstva zdravotnictví znovu otevřou po více než pěti měsících vnitřní prostory restaurací, zatím fungovaly jen jejich zahrádky. K náhlému a rychlému uvolnění protikoronavirových restrikcí u služeb přistoupilo ministerstvo v pátek v reakci na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu (NSS), podle kterého je nelze uzavírat plošně. Původně vláda avizovala otevření vnitřních prostor restaurací a dalších služeb až od polovina června.

Tomáš Pospíšil provozuje ve Stodolní ulici hned dva podniky, Desperado a Modrá nudle. „Tak to nyní mám všechny starosti hned dvakrát,“ řekl. Dodal, že oba podniky otevře až v pátek. „Je to jak tradičně na poslední chvíli. Nyní řeším, jestli mám vůbec nějaké lidi,“ uvedl. V nejvytíženějších okamžicích kluby podle něj dávají v jednu chvíli práci až deseti lidem. Objednat musí také zboží. „Dodání potrvá asi tři dny,“ uvedl. Dodal, že na obnovení provozu se těší. Věří, že i návštěvníci. „Předpokládám, že bude plno,“ míní.

Už v úterý budou otvírat například kluby Bastila Pub a Modrá myš. „Personál zajištěný mám. Řeším hlavně objednávku zboží,“ řekl majitel Modré myši Daniel Howard. Jeho podnik se specializuje hlavně na koktejly a míchané nápoje. „Zatím jsme měli otevřenou zahrádku. Před tím okénko. Nějaké koktejly jsme prodali, ale zájem nebyl příliš velký,“ řekl.

Reklama

Doporučované