Hlavní obsah

Kluci z Agrofertu chtějí Zemana, hoši z plakátu Stropnického. Hnutí ANO hledá prezidenta

Ukázat sílu a najít vlastního člověka, nebo vsadit na jistotu? To je, oč tu běží.

 

Reklama

O jménu prezidentského kandidáta nakonec nejspíš rozhodne referendum.

Článek

Babišovo ANO hledá svého kandidáta do prezidentských voleb: Zatímco řadoví členové hnutí a populární tváře, kterými se ANO chlubilo na billboardech, by nejraději viděli na Hradě současného ministra obrany Martina Stropnického, lidé z nejvyššího vedení by raději podpořili prezidenta Miloše Zemana.

„Já si Miloše Zemana vážím, volil jsem ho v minulých volbách. Takže bych spíš byl pro tu variantu podpořit Miloše Zemana," říká Faltýnek.

Stranického kandidáta nechce ani nejvýše postavená žena ANO, středočeská hejtmanka Jaroslava Jermanová: „Měli bychom podpořit nestranického kandidáta, který lidi sjednotí."

Většina hnutí ale argumentuje tím, že mají největší preference, takže musí mít ambici najít vlastní silnou osobnost. A skoro všichni zmiňují jediné jméno - Martina Stropnického. Ten se však zatím nerozhodl, zda bude kandidovat.

Spor v hnutí zřejmě nakonec rozhodne referendum mezi členy. „Přiznávám, že když jsme o tom debatovali ve straně, můj názor byl v menšině. Asi požádáme členy, aby přišli s nějakými návrhy," dodal Faltýnek.

Reklama

Doporučované