Hlavní obsah

Kněze v Montréalu pobodal při mši útočník

Kněz utrpěl lehká zranění na horní části těla.Video: Klára Mališová, Seznam Zprávy

 

Reklama

V kanadském Montréalu pobodal útočník během ranní mše přednášejícího kněze. Otec Claude Grou utrpěl lehká zranění na horní části těla, nenachází se v ohrožení života.

Článek

K útoku na kněze Groua došlo v průběhu ranní mše v montréalské bazilice svatého Josefa. Útočník duchovního napadl zezadu a zaútočil na něj ostrou zbraní. Tamní ochranka útočníka ihned zadržela, policie ho následně odvezla k výslechu.

Claude Grou utrpěl lehká zranění na horní části těla a byl odvezen do nemocnice. Podle vyjádření montréalské diecéze by stav kněze měl být již stabilizovaný.

V kostele se v době mše podle CBS News nacházelo zhruba 60 lidí. Philip Barrett, jeden ze svědků útoku, uvedl, že kněz se připravoval u oltáře na své kázání, když v tom se z řad návštěvníků zvedl vysoký hubený muž a šel směrem ke knězi.

„Všichni přemýšleli, co se děje. Muž došel přímo za oltář a začal na kněze útočit nožem,“ uvedl Barrett. Další svědci potvrdili, že muže na mších v bazilice svatého Josefa nikdy předtím nepotkali.

„Ulevilo se mi, když jsem zjistila, že život otce Clauda Groua je mimo ohrožení a že je jeho stav stabilizovaný,“ uvedla na Twitteru starostka Montréalu Valérie Planteová. „Za všechny obyvatele Montréalu mu přeji brzké uzdravení,“ dodala.

Útok zachytily kamery, které průběh mše živě přenášely do televize. Motiv útočníka zatím není známý.

Reklama

Související témata:

Doporučované