Hlavní obsah

Knihovny v Pardubickém kraji otvírají výdejní okénka

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Městské knihovny v Pardubickém kraji znovu otvírají výdejní okénka pro půjčování knih. Vracejí se k režimu, který si již vyzkoušely vloni v listopadu a prosinci. Lidé si musí tituly předem objednat.

Článek

V Pardubicích budou moci lidé od úterý čekat na vydání uvnitř, aby nestáli na mrazu. „Musíme nejdříve spustit objednávkový systém, kde jsou tři možnosti – po internetu, telefonicky nebo přes své čtenářské konto a e-mailem,“ uvedla ředitelka Krajské knihovny Radomíra Kodetová. Podle ní je to důležité například pro studenty, kteří by se jinak k části odborné literatury nedostali. Lidé budou v Krajské knihovně čekat na vydání knih v koridoru ve vestibulu, kam budou moci postupně vstupovat.

Již ode dneška funguje výdejní okénko v knihovně ve Svitavách. Díky tomu, že je umístěna v multifunkčním centru Fabrika, budou čekat zájemci o výpůjčky uvnitř budovy. Knihy lze také vracet 24 hodin denně do biblioboxu před Fabrikou. Starším a imobilním lidem knihovna nabízí donáškovou službu. Stejně tak již funguje výdejní okénko v knihovně v Ústí nad Orlicí.

V Chrudimi bude tento způsob vydávání knih zaveden od úterka. Čekat na knihy se ale bude venku. „Lidé si zazvoní na zvonek a knihovníci jim přinesou objednané knihy,“ uvedla ředitelka knihovny Jana Hamplová. Od úterý se otevře i výdejní okénko v knihovně v Moravské Třebové.

Reklama

Doporučované