Hlavní obsah

„Knihy se mi kupí na palubě.” Na hausbótu u režiséra Jana Hřebejka

Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

„Zásadních knih mám víc, často se ale vracím k deníkům Jana Zábrany,” ukazuje Jan Hřebejk v kajutě své oblíbené svazky knih. Hudbu vyhledává na streamovacích serverech, kde rád objevuje nové interprety. Hudba je v jeho životě stejně důležitá jako film. Dívá se známý režisér na vlastní snímky, nebo se raději nechá inspirovat od kolegů? Sledujte ve videu výše.

Jan Hřebejk (1967) je český filmový režisér. Jeho největším úspěchem byla nominace na Oscara za cizojazyčný film v případě snímku Musíme si pomáhat. Stejný film získal Českého lva, které má režisér doma celkem tři. Prvního si odnesl hned za svůj debut, muzikál Šakalí léta. Diváci si pamatují ale především Pelíšky podle předlohy Petra Šabacha. Hřebejkovým posledním počinem je trilogie Zahradnictví a také čerstvá kandidatura v komunálních volbách.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované