Hlavní obsah

Knížka pokřtěna. Honest Guide doporučuje to nejlepší z Prahy v novém průvodci

Křest knihy ve Skautském institutu. Křtilo se vodou z Vltavy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pokřtěno. Nová kniha Honest Guide je na světě. Na pulty knihkupectví dorazil netradiční průvodce Prahou od Janka Rubeše a Honzy Mikulky doplněný o krásné ilustrace Elišky Podzimkové. Knížku vodou z Vltavy pokřtily maminky autorů.

Článek

Do Skautského institutu, mimochodem místa v samotném centru Prahy, kde najdete úžasný klid a každý den zajímavý program, dorazily stovky lidí z celého světa. Důvod? Dva kluci s kamerou, kteří milují Prahu a život v ní.

Poslední tři roky točí videa a turistům ukazují to nejlepší z Prahy. Vzali vás mnohokrát na procházku hlavním městem, zaběhat si, na piknik i do nejlepších hospod. Ukázali vám, že v Praze najdete řadu pozitiv. V knižním průvodci zjistíte, že nejlepší čas na návštěvu některých památek je brzy ráno. Praha není jenom Hrad a Karlův most. V centru Prahy se můžete najíst za stovku a pivo se zásadně čepuje.

Práce Janka a Honzy je však i o upozorňování na podvodné směnárny, bankomaty a taxikáře. V průvodci najdete zaručené tipy, jak si výlet v Praze užít a nenaletět podvodníkům. Knížka je navíc doplněna o řadu překvapení, kterými si můžete například vylepšit svoje fotky na Instagramu. V úvodu najdete i doporučení na mobilní aplikace, které vám ulehčí pohyb po Praze. Například aplikace kolegů z Mapy.cz.

Úterní večer ve Skautském institutu přilákal turisty z celého světa. Ve velké frontě na společné selfie a podpis stál i pár novozélandských Maorů, kteří předvedli tanec haka. Turisté se shodují: „Videa kluků nám pomáhají užít si vaše nádherné hlavní město. Necítíme se tu díky jejich tipům jako v turistické pasti, ale spíše jako doma.“

Sledujte Honest Guide na Seznam Zprávách i na jejich Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované