Hlavní obsah

Koaliční síly zahnaly Islámský stát do kouta. Z Rakky není úniku

Islamistům zbyla v Sýrii poslední baštaVideo: AP, Ruptly

 

Reklama

Islámskému státu zbyla na území Sýriie poslední bašta. Ve městě Rakka islamisty kompletně obklíčily síly arabsko-kurdské aliance, kterou podporuje mezinárodní koalice.

Článek

Bojovníci teroristického hnutí Islámský stát (IS) jsou od čtvrtka zcela obklíčeni ve městě Rakka, své poslední syrské baště. Síly arabsko-kurdské aliance jim odřízly poslední ústupovou cestu, informovala agentura AFP s odvoláním na šéfa Syrské organizace pro lidská práva (SOHR).

Aliance podporovaná mezinárodní koalicí vedenou Spojenými státy „se zmocnila oblasti jižně od Eufratu, čímž odřízla poslední cestu, kterou IS mohl využít ke svému stažení z Rakky", sdělil podle AFP Ramí Abdar Rahmán, ředitel syrské exilové organizace SOHR, která konflikt v zemi monitoruje s pomocí lidí v terénu.

O obklíčení Rakky se arabsko-kurdská aliance snažila několik měsíců, od začátku června se boje o město zintenzivnily. Ve městě je uvězněno na 100 000 jeho obyvatel a při koaličních náletech vedených na podporu sil bojujících proti IS bylo podle OSN v červnu zabito nejméně 173 civilistů.

Reklama

Související témata:

Doporučované