Hlavní obsah

Kobra 11 na severu Čech. Desítky policistů nově ohlídají dálnici D7

Foto: Jan Stránský, Seznam Zprávy

Dálnice D7 je podle policistů riziková (ilustrační foto).

Reklama

Dálnici D7 na severu Čech začnou hlídat policisté z nově vznikajícího oddělení. Dálniční policii chce ministerstvo vnitra posílit kvůli stále sílícímu silničnímu provozu. Dálnice D7 je navíc rizikovým úsekem. „Problém této trasy spočívá ve střídání směrově oddělených úseků s úseky obousměrnými. Dochází zde k nehodám s velmi závažnými následky včetně smrtelných, a to většinou čelním střetem,“ řekla Ústeckému deníku policejní mluvčí Ústeckého kraje Šárka Poláčková.

Článek

Loni na dálnici D7 zemřel jeden člověk, úmrtí už policie vyšetřovala i letos. K oběma případům došlo na obousměrné komunikaci u Postoloprt.

Nové dálniční oddělení vznikne v Droužkovicích. „V současnosti je dálniční oddělení zřízeno provizorně v objektu nádraží Českých drah v Postoloprtech,“ vysvětlila Ústeckému deníku Poláčková. „Oddělení v Droužkovicích vznikne jako společný areál se Správou a údržbou dálnic tak, aby obě složky mohly pracovat v součinnosti,“ doplnila. Na stejném principu funguje už stávající dálniční oddělení v Řehlovicích na D8.

Areál dálniční policie postaví Ředitelství silnic a dálnic. „Podle prvotních informací by měl být areál předán k užívání v roce 2024,“ dodala Poláčková. Nové oddělení by mělo zaměstnat 34 lidí. Policie plánuje nabrat úplně nové členy i přeložit už sloužící policisty z jiných oddělení.

Reklama

Doporučované