Hlavní obsah

Kočky neodpouští. Po výprasku poslouchat nezačnou, ale počurají vám postel, varuje populární trenérka koček

Vodičková: Každá kočka se dá vytrénovat jako pes, když víte, jak na ni.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Největší chyba při chovu kočky? Pořídit si ji, protože na psa nemám dost času, a čekat od ní, že se jako pes bude chovat, říká Klára Vodičková.

Článek

Kočky se doma samy nenudí. Většinou spí. „Proto pořizovat jim později takzvaně kamaráda v podobě další kočky nebývá nejšťastnější. Dost často totiž novou kočku berou jako narušitele teritoria a pokusí se ji zabít,“ vysvětluje v pořadu Osmička Speciál věnovaném domácím mazlíčkům koučka koček Klára Vodičková.

Budí vás ráno vaše kočky? „Často to bývá tím, že dostávají krmení ráno, a tak se ho dožadují. Stačí jim začít dávat najíst nepravidelně,“ radí trenérka. Jaké další triky fungují na kočky a kocoury? Jak je odnaučit skákat na kuchyňskou linku? Podívejte se ve videu nahoře.

S Rudolfem Desenským o nezvládnuté výchově psů, nesmyslných povelech a problematických majitelích:

Osmička o výchově psů s kynologem a psím psychologem Rudolfem Desenským.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

V pořadu Osmička Speciál prozradil triky, které fungují na nevychované psy, Rudolf Desenský. Známý psí psycholog popisuje také nejčastější chyby. Proč nedoporučuje navíjecí vodítka a stahovací obojky? Které povely jsou zbytečné? Se kterými si naopak při výchově psa vystačíte? Podívejte se ve druhém videu níže.

Pořad Osmička Speciál sledujte každou středu od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované