Hlavní obsah

Koho do brány? Hašek by volil Francouze, podle Nedvěda máme lepší gólmany než USA

Kdo by měl být českou jedničkou v brance proti USA? Zeptali jsme se trojice Dominik Hašek, Filip Pešán a Petr Nedvěd.Video: Karolína Bulisová

 

Reklama

Český tým čeká zítra čtvrtfinále proti výběru USA. Sestava by se přiliš měnit neměla. Hlavní otázkou zůstává, kdo z dvojice Pavel Francouz a David Rittich se zítra postaví do brány.

Článek

Na názor, kdo by měl čtvrtfinálové utkání odchytat, jsme se ptali trojice Dominik Hašek, Filip Pešán a Petr Nedvěd. O posledních dvou jmenovaných se stále častěji mluví v souvislosti s budoucností národního týmu. Pešán je jedním z kandidátů na post hlavního trenéra, Nedvěd by se měl stát generálním manažerem.

Legendární gólman a medailista z olympiády v Naganu Dominik Hašek má jasno. „Kdybych měl rozhodnout, tak bych šel podle zkušeností. Ty jsou víc na straně Pavla Francouze,” uvedl Hašek. V prospěch sedmadvacetiletého Francouze, který podepsal před mistrovstvím kontrakt s Coloradem Avalanche, podle Haška mluví i to, že na světovém šampionátu nechytá poprvé a hrál i na olympiádě v Pchjončchangu.

Podle bývalého útočníka Petra Nedvěda bude právě gólman rozhodujícím prvkem zítřejíšího utkání. „Jistota v bráně by mohl být rozdíl oproti Američanům. Myslím, že nemají tak jistého brankáře jako my,” řekl Nedvěd. Celý tým má podle něj naději na úspěch. „S Pastrňákem a Krejčím máme úplně jiný tým a myslím, že máme šanci na medaile.”

Podobně pozitivně vidí příjezd dvojice z Bostonu i Filip Pešán. „Američané patří mezi nejlepší týmy na turnaji. Příjezdem obou Davidů jsme se ale posunuli na podobnou úroveň. Šance jsou podle mě vyrovnané,” zhodnotil jeden z možných trenérů na místo hlavního kouče národního týmu.

Kdo se nakonec postaví do branky proti výběru USA, trenéři stále tají. S největší pravděpodobností gólmanskou jedničku odtajní až zítra před utkáním. To startuje v 16:15 v hale Boxen v Herningu.

Podívejte se na rozhovor s mámou Davida Pastrňáka o jeho hokejových začátcích

Rozhovor s maminkou Davida Pastrňáka.Video: Adam Sušovský

Reklama

Související témata:

Doporučované