Hlavní obsah

Zeman a Drahoš se do druhého kola promlčeli, říká poražený Jiří Hynek

Je sedmé místo v prezidentské volbě debakl? Jiří Hynek na Seznamu.

 

Reklama

I hlasy jeho voličů můžou promluvit do finále prezidentské volby. Šéf zbrojařské asociace v prvním kole skončil až sedmý z devíti kandidátů.

Článek

Nepatřil sice k favoritům, nakonec ale v prvním kole volby prezidenta předstihl Petra Hanniga i Vratislava Kulhánka. Hlas mu dalo přes 63 000 lidí. Během kampaně mluvil kandidát Realistů Jiří Hynek o tom, že má volební potenciál 88 procent, protože tolik lidí ho podle průzkumů neznalo.

V politice ale možná nekončí. „Ještě si rozmyslím, jestli nebudu kandidovat v senátních volbách na podzim,” říká Hynek v rozhovoru pro Seznam.

Zatím ale odmítá uvést, koho ve druhém kole podpoří. „Oba kandidáti se promlčeli do druhého kola. U pana Drahoše to byl vždycky nejasný názor. U Miloše Zemana znám jeho minulé názory, ale nešel do žádné z debat. Takže jeho současné postoje neznám,” hodnotí oba finalisty prezidentské volby. Tvrdí, že bude sledovat názory obou mužů, a teprve před samotným druhým kolem řekne, koho podpoří.

Kde udělal při kampani chybu? Bude Jiří Hynek na podzim kandidovat do Senátu? A koho podpoří v druhém kole? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované