Hlavní obsah

Kokosy na sněhu nebo Orel Eddie. Podívejte se na nejlepší filmy s olympijskou tematikou

Top 5 nejlepších filmů s olympijskou tematikou: Souhlasíte s naším výběrem?Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Nalaďte se na olympijské hry také olympijskými filmy. Máme pro vás výběr těch pěti nejlepších.

Článek

Hokejový zázrak

Film nabitý napětím a optimismem natočený podle jedné z největších událostí v historii sportu. V roce 1980 hokejový tým Spojených států amerických triumfálně porazil na OH Sovětský svaz. Trenér americké reprezentace Herb Brooks tehdy začínal s náhodně vybranou skupinou dvaceti kluků a trénoval je tak, aby hráli jako nikdy předtím. Udělal z nich tým, který věřil, že se mu podaří dosáhnout nedosažitelného.

Ledově ostří

Krasobruslařská komedie Ledově ostří má za úkol hlavně pobavit. Komické superstar a nesmiřitelné soupeře ve filmu hrají Will Ferrell a Jon Heder. Spolu se porvou o zlatou medaili na světovém šampionátu. Za incident jsou oba rivalové doživotně vykázáni z mužské kategorie krasobruslení. Zákaz ale obejdou a najdou zadní vrátka, která je přivedou zpět. Rozhodnou se získat medaile společně - v kategorii párů!

Orel Eddie

Film o touze splnit si životní sen. Vypráví příběh britského skokana na lyžích Michaela Edwardse. Sportovce s nadváhou a tlustými brýlemi, který nemá žádné sportovní nadání, ale touží se zúčastnit olympijských her. Po mnoha pokusech v různých sportech jsou jeho poslední šancí skoky na lyžích, a to především díky tomu, že v Británii nejsou žádní skokani s olympijskými ambicemi. Michael v podání Tarona Egertona si najde trenéra, respektive údržbáře zimního střediska, rváče a ochlastu, ale také bývalého skokana na lyžích. Společně si dokážou splnit velký sen. Michael v roce 1988 v Calgary vstoupí do olympijských dějin jako nezapomenutelný „Orel Eddie“.

Kokosy na sněhu

Kokosy na sněhu se točily už v roce 1993, i dnes ale parta Jamajčanů, která se vydává na zimní olympijské hry jako tým čtyřbobu, baví rodiny. Jamajka je sice zemí ultrarychlých sprinterů, ale při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje mnoha rychlonožců jsou do další olympiády pohřbeny. Tak proč to nezkusit ve čtyřbobu, navíc s bývalým olympijským vítězem v jízdě na bobech jako trenérem. Na start se postaví a bob, i když muzejní, jede.

Asterix a olympijské hry

Dost už bylo zimy! Olympijskou tematikou je inspirovaný i jeden velmi povedený díl Asterixe a Obelixe - Asterix a olympijské hry. Je to příběh plný sportovního zápolení mezi Galy a jejich soupeři z celého světa. A při tom všem se odvážný mladý Gal Lovestorix vášnivě zamiluje do řecké princezny Iriny. Spolu s Asterixem a Obelixem se vydá do Řecka s cílem vyhrát nejen olympijské hry, ale i srdce princezny. Střetává se tu však se zlomyslným Brutem, synem Caesara, a jeho týmem. Jak je všeobecně známo, čarovné elixíry jsou na olympijských hrách zakázané, ale když je někde Asterix s Obelixem, pravidla ne vždy platí.

Reklama

Související témata:

Doporučované